Επισκευή καμπανών

Image result for μελωδικές καμπάνες

Ολοκληρώθηκε την 15 Οκτ 2016 η επισκευή των καμπανών του Ναού μας.

Μετά από έρευνα αγοράς στην Ελλάδα και κατόπιν λήψεως τεχνικών συμβουλών αποφασίστηκε η αντικατάσταση των υπαρχόντων μηχανισμών με νέο σύγχρονο σύστημα λειτουργίας το οποίο βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητικό κρουστικό μηχανισμό που στηρίζεται στο εσωτερικό της καμπάνας.

Το κινητό μέρος (σφύρα) που χτυπά την καμπάνα είναι μία ολοστρόγγυλη αιωρούμενη μπάλα όπου δεν χρειάζεται λίπανση, δεν χρειάζεται ελατήριο επαναφοράς και δεν αποτελείται από έμβολο (άξονα) με κολλήσεις όπου μπορούν να σπάσουν. Με τη μορφή της στρογγυλής (σφύρας) δεν καταπονείται η καμπάνα και ο ήχος που παράγεται είναι φυσικός – μελωδικός, χωρίς παραμορφώσεις.

Το όλο σύστημα υποστηρίζεται από ηλεκτρονικά χειριστήρια κωδωνοκρουσίας (εγκεφάλους) για ρεύμα 220V 50Hz που λειτουργούν με ένα έως ενενήντα εννέα προγράμματα και έχουν το κατάλληλο πληκτρολόγιο ώστε να ενεργοποιούν κρουστικούς μηχανισμούς και να πετυχαίνουν κωδωνοκρουσίες σε διαφορετικούς ρυθμούς (εσπερινό, όρθρο, καταβασίες, πένθιμο, εορτάσιμο, πανηγυρικό, ειδικό πρόγραμμα Μεγάλης Παρασκευής, κατηχητικό ως και εκκλησιαστικούς ύμνους, τροπάρια κλπ.

Το ιστορικό φαίνεται στο παρακάτω αρχείο:

%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83

Ευχαριστίες προς όλους τους ενορίτες και ιδιαίτερα στον κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και στον κ. Χριστόφορο Κούκο που διέθεσαν το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επισκευή.

Τεχνίτης τοποθέτησης ο κ. Γεώργιος Κουτρουμπής. Εργασία επαγγελματική άξια συγχαρητηρίων.