Blog Uncategorized

Κουβεντιάζοντας για τον γάμο και την οικογένεια

Γιατί παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα ζευγάρια να μην παντρεύονται; Δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που έρχονται ζευγάρια να βαφτίσουν το παιδί τους και ανακαλύπτω ότι δεν είναι παντρεμένοι.

Ποιος άραγε φταίει; Οι “κακομαθημένοι” νέοι; Η νέα γενιά που όλο και πιο απαιτητικά ζητάει την ικανοποίηση όλων των “θέλω”, θεωρώντας ότι η απόκτηση και η ικανοποίηση του θελήματος τους είναι απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα;

Και αν είναι έτσι τότε ποιος φταίει γι’ αυτό; Μήπως όλοι εμείς που αντιπροσωπεύουμε την παλαιότερη γενιά και μέσα από το παράδειγμα μας δώσαμε την εικόνα ενός γάμου που μόνο ευτυχία δεν φέρνει; Νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη.

Ας παρακολουθήσουμε μία διαφωτιστική παρουσίαση του Μητροπολίτου Σιατίστης ανοίγοντας τα αισθητήρια της καρδιάς μας.

 

%d bloggers like this: