Blog Multimedia

Άγιον Όρος με την χρήση τεχνολογίας εναέριων λήψεων.

Το Άγιον Όρος μέσα από τη ματιά του Valery Bliznyuk.

Με τη χρήση της νέας τεχνολογίας των εναέριων λήψεων, ο Valery Bliznyuk δημιουργεί ένα άκρως ενδιαφέρον video για το Άγιον Όρος.

Γεννήθηκε το 1964 στη Ρωσία. Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης της Μόσχας. Είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Μόσχας από το 1998. Ασχολείται επαγγελματικά με την αγιογραφία από το 1992, και με τη φωτογραφία από το 1998. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 16 εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά λευκώματα: “Monastyr St. Paul on Mount Athos”, “From the Solovki to the Aegean Sea”, “Deserts New Thevaida Athos”. Έχει επισκεφθεί και φωτογραφίσει το Άγιον Όρος πολλές φορές.

Ο Valery Bliznyuk συμμετείχε στην ομαδική έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» μαζί με τους φωτογράφους Zbigniew Kosc, Ali Borovali και Zoran Purger. Η Έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Μάρτιο του 2016, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέμεινε από τις 06 έως 28 Μαΐου 2016 και εγκαινιάστηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Επόμενη στάση ήταν η Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2016 και ακολούθησε η παρουσίαση της στην Κατερίνη, όπου παρέμεινε από τις 14 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading