Blog Ανακοινωσεις

Ελληνική ημέρα 2017 – Parc d’Enghien – Εορταστικό Πρόγραμμα της Μητρόπολης Βελγίου.

Image may contain: tree, text, outdoor and nature

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017,
Πάρκο του ENGHIEN.

Το 1959, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παντελεήμων, νέος τότε ιερέας, πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ημερήσια εκδρομή, με σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους Έλληνες και τους φίλους τους, για να απολαύσουν μία Ελληνική ημέρα στο Βέλγιο, αρχίζοντας πάντοτε με την τέλεση υπαίθριας Θείας Λειτουργίας.

Με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η γιορτή επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να γίνει η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ελλήνων και Φιλελλήνων των χωρών της Benelux.

Σήμερα, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου Κ. Αθηναγόρου, η παράδοση συνεχίζεται!!!

Για την 58η επέτειο της Ελληνικής Ημέρας, δίνουμε ραντεβού, για δεύτερη φορά, στο Enghien δίνοντας μία ευκαιρία σε όσους δεν το γνωρίζουν, ν ’ανακαλύψουν το πανέμορφο πάρκο του Enghien και του κάστρου του.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα τελειώσει γύρω στις 22:00 το βράδυ.
Σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε εκείνη την ημέρα με την Θεία Λειτουργία, η οποία θα λάβει χώρα στις 10:30 στην αίθουσα “acacias” .

Θα χορέψουμε, θα φάμε σουβλάκια, θα πιούμε ρετσίνα, cocktails και θα δοκιμάσουμε μπακλαβά…όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Για τους μικρότερους, θα εγκατασταθεί από την Youpla-events ένα παιδικό χωριό που θα περιβάλλεται από οργανωτές.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, την μουσική διασκέδαση εξασφαλίζει το ελληνικό μουσικό σχήμα “Ελλάς 2000” που απαρτίζεται από 7 μουσικούς από Γερμανία.

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας, διαφορετικές Ελληνικές πολιτιστικές ενώσεις θα μας παρουσιάσουν τις χορευτικές ομάδες παραδοσιακών χορών.

Λίγο πιο πέρα μέσα στο πάρκο, στο πίσω μέρος του κάστρου, οι Dj s Yanni και Padeli θα μας βάλουν στο ρυθμό των σύγχρονων ελληνικών επιτυχιών.

Είσοδος: 5 €
Είσοδος ελεύθερη για άτομα κάτω των 12 ετών.
Τιμή group (από 10 άτομα και άνω) 4 € ανά άτομο.
Προσοχή! Η πληρωμή για τα group γίνεται δεκτή εφόσον πραγματοποιείται από ένα άτομο κι όχι ξεχωριστά!
Το ιδανικό για να μειώσουμε το χρόνο αναμονής στην είσοδο θα ήταν να προβλέψουμε να υπάρχει συγκεντρωμένο το ακριβές ποσό πριν την άφιξη στο ταμείο.

Με σκοπό τη διευκόλυνση της άφιξης στο πάρκο:

Με αυτοκίνητο: ακολουθείστε τον Ε429 Halle-Tournai, στη συνέχεια την ΈΞΟΔΟ 27 και ακολουθείστε τις πινακίδες Enghien- Διεύθυνση: Chausée de Soignies 36, 7850 Enghien.

Με τρένο: ο οργανισμός SNCB σας προτείνει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε εύκολα όλα τα ωράρια των τρένων στοwww.sncb.be ή να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή SNCB μέσω l’App Store / Google Play Store / Windows Store.

Είστε όλοι καλεσμένοι! Ελπίζουμε να σας δούμε όλους!

Υ.Σ. Ευχαριστούμε για τη γνωστοποίηση του μηνύματος.

Στο όνομα της ASBL Community Events, εύχομαι σε όλους εσάς που συμμετέχετε σ ‘αυτήν την εκδήλωση να περάσετε μια απίστευτη μέρα!

Για την διευκόλυνση των ενοριτών η ενορία θα μισθώσει πούλμαν για να μας μεταφέρει στο σημείο της εορτής. Τιμή κατά άτομο (εφόσον το λεωφορείο συμπληρωθεί: 25,00 ευρώ). Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα.

%d bloggers like this: