Blog Ανακοινωσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κκ Αθηναγόρα, η λειτουργία του ναού μας είναι δυνατή, για μέγιστο αριθμό τριάντα ατόμων, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας που επιβάλλει το Ολλανδικό κράτος.

Πέραν της δεδομένης χαράς και ευχαριστίας προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας για την απόφαση αυτή, γίνεται κατανοητό ότι εισερχόμαστε σε μία νέα κατάσταση που δεν θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ενοριτών, αλλά και θα απαιτεί πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των υπευθύνων εντός του Ιερού ναού. Θέλω να τονίσω στην αγάπη σας ότι αυτή είναι μία κατάσταση που δεν έχουμε ζήσει στο παρελθόν και απαιτεί κατανόηση και συνεργασία από όλες τις πλευρές.

Παρακάτω παρατίθενται οι εξής οδηγίες που θα αποτελέσουν τον αρχικό οδικό χάρτη στην προσπάθεια αυτή και που καλούμαστε όλοι να τηρήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Ο πιστοί καλούνται να συμβουλεύονται το πρόγραμμα του ναού μας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.

Για το πρόγραμμα πιέστε το παρακάτω εικονίδιο:

Εφόσον κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια Θεία Λειτουργία βάσει του προγράμματος μας, θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στην παραπάνω ιστοσελίδα. Εκεί θα αναγράφεται ευκρινώς το όνομα του αιτούντος να συμμετάσχει, ο αριθμός των ατόμων με τα ονόματα που θα είναι μαζί του, εφόσον πρόκειται για οικογένεια, το email επικοινωνίας του και το τηλέφωνο του. Εν συνεχεία θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό email που θα καθορίζει τη μέρα και ώρα συμμετοχής σας. Αν δε λάβετε το email να μην προσέρχεστε στο ναό.

Χρόνος προσέλευσης στον Ιερό Ναό: Οι πιστοί καλούνται να έλθουν στο ναό το αργότερο έως την ώρα που αναγράφεται στο επιβεβαιωτικό email που αποστέλλεται. Μετά την ώρα αυτή η πόρτα εισόδου θα κλείνει.

Από τη στιγμή της εισόδου και μετά όλοι οι πιστοί θα κάθονται σε προκαθορισμένες θέσεις που θα τους υποδεικνύονται από τα μέλη της Εκκλησιαστικής επιτροπής και καλούνται να ακολουθούν όλες τις οδηγίες που επιβάλλονται από το κράτος και από τη Μητρόπολη μας.

Ειδικές Παρατηρήσεις για την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα

Το πρόγραμμα των ακολουθιών έχει προσαρμοστεί για να καλύψει τις ανάγκες εκκλησιασμού όλων των ενοριτών.

Παρακαλούμε να ΜΗΝ προσέρχεστε στο ναό για εκκλησιασμό εφόσον δεν έχετε συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής και εφόσον δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παρακολούθηση σας.

Οι ώρες λήξης των ακολουθιών είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ. Στο email που λαμβάνετε και επιβεβαιώνει τη συμμετοχή σας αναγράφεται και η ώρα που πρέπει να προσέλθετε στο ναό.

Για την παρακολούθηση της ακολουθίας του Μεγάλου Απόδειπνου τη Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, καθώς και για τον εσπερινό του Σαββάτου και της Κυριακής δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή σας λόγω του μειωμένου αριθμού προσερχομένων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα για ΟΛΕΣ τις ακολουθίες θα είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στη φόρμα παρακολούθησης και ταυτόχρονα η παραλαβή από εσάς επιβεβαιωτικού μηνύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή σας.

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν κεκλισμένων των θυρών. Οι 30 συμμετέχοντες σε κάθε ακολουθία θα πρέπει να βρίσκονται στο ναό 15′ πριν την έναρξη της ακολουθίας. Εν συνεχεία η πόρτα θα κλίνει και θα ξανανοίγει μετά το πέρας της ακολουθίας.

ΔΕΝ θα είναι δυνατή η προσέλευση και προσκύνηση μέσα στο ναό κατά την διάρκεια τέλεσης της ακολουθίας από ενορίτες που δε συμμετέχουν στην κάθε ακολουθία. Έχει προβλεφθεί αρκετός χρόνος μετά το πέρας της ΚΑΘΕ ακολουθίας γι αυτούς που επιθυμούν να προσκυνήσουν ή να ανάψουν ένα κερί.

Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που επιθυμούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Έχει προβλεφθεί χρόνος μετά το πέρας των Θείων Λειτουργιών για να κοινωνήσουν. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ (ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ).

Οι ώρες τέλεσης των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

ΛΟΙΠΕΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

Από τις λοιπές ακολουθίες δύναται να τελεστούν κανονικά βαπτίσεις, γάμοι και κηδείες σε περιορισμένο αριθμό ατόμων σύμφωνα με τις οδηγίες του Ολλανδικού κράτους.

Σε κάθε περίπτωση ισχύει η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου για όλες τις εκδηλώσεις, η απολύμανση των χεριών τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από το ναό, η αποφυγή παραμονής έξω από το ναό μετά το πέρας της ακολουθίας και η γενικότερη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Θα παρακαλέσω όλους μας να συνεργαστούμε το δυνατόν καλύτερα ώστε μέχρι να τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος να μπορέσουν να εκκλησιαστούν το δυνατόν περισσότεροι πιστοί.

Εκ του Ιερού Ναού

<span>%d</span> bloggers like this: