Blog Ανακοινωσεις

Συμμετοχή στη Υποστήριξη των Πυροπαθών Συμπατριωτών μας.

4514113_0-640x427

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια υποστήριξης των αδελφών μας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, και αφουγκραζόμενος τα μηνύματα σας για υποστήριξη τους, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφίνας –Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.”

“Υπάρχουν καμιά δεκαριά δήμοι που έχουν συγκεντρώσει φορτηγά ολόκληρα. Από όλο τον κόσμο, στέλνουν. Έχουμε τέσσερις τεράστιους χώρους γεμάτους. Κάνω έκκληση: θα χρειαστούμε πιθανότατα τη βοήθειά τους τις επόμενες μέρες, γιατί έχουμε ένα μακρύ δρόμο, σήμερα όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά που μας έχουν στείλει. Δηλαδή για τις επόμενες δέκα μέρες είμαστε υπερπλήρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.” (Πηγή: Δήμαρχος Ραφήνας: Αμεση ανάγκη για αίμα, χρήματα και εθελοντές | iefimerida.gr )

  • Ιστοσελίδες ανακοινώνουν τραπεζικούς λογαριαμούς που έχουν δημιουργηθεί και στους οποίους είναι δυνατή η κατάθεση μετρητών προς ενίσχυση των πυροπαθών. Εφιστάται η προσοχή όλων, ώστε να εξακριβώνουν πρώτα ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι έγκυροι και ότι έχουν ανακοινωθεί από επίσημους φορείς και εν συνεχεία να προβαίνουν σε οιαδήποτε κατάθεση. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ραφήνας, στην επιλογή “Ενημερώσεις” έχει προστεθεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν και οικονομικά στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπατριωτών μας. (http://www.rafina-pikermi.gr/blog/post/eidikos-logariasmos-gia-thn-anakoyfish-twn-pyroplhktwn)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου για παροχή βοήθειας στους πυροπλήκτους της Αττικής

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συγκλονισμένος από την ανυπολογίστων διαστάσεων ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που υπέστη η περιοχή της Αττικής και τις δραματικές ώρες που ζουν δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, προέτρεψε τις Κοινότητες της Ομογένειας της Πόλης να συγκεντρώσουν οικονομική βοήθεια, η οποία θα προσφερθεί στο πυρόπληκτο «Λύρειο Παιδικό ίδρυμα – Ορθόδοξο χωριό», που εδρεύει στον Νέο Βουτζά. Ταυτόχρονα, προτρέπει όλες τις ανά τον κόσμο Αρχιεπισκοπές και Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κάθε πιστό και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, να συμβάλουν, με όποιο τρόπο κρίνουν κατάλληλο και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, στην ανακούφιση των πληγέντων.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακολουθεί τον αγώνα των πυροσβεστικών δυνάμεων που με αυτοθυσία και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επιχειρούν όλες αυτές τις ημέρες για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων και την προστασία των κατοίκων, τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος και των ιδιωτών κατόχων σκαφών στη διάσωση των πληγέντων, αλλά και την αυθόρμητη ανταπόκριση επισήμων φορέων και απλών πολιτών της Αττικής, που με κάθε τρόπο, ακόμα και αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας. Όλους αυτούς ο Παναγιώτατος τους συγχαίρει, ευλογεί το πολύτιμο έργο τους και ενθαρρύνει πάντας να δείξουν, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης.

Αύριο, Πέμπτη, 26η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής, ο Παναγιώτατος, ο οποίος θα χοροστατήσει στον φερώνυμο Ι.Ναό Πικριδίου, θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους κατά την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την Αττική.

Πηγή

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading