Uncategorized

Η εμφάνιση του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Μία αληθινή ιστορία…

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ - YouTube

Την 11 Ιουνίου εορτάζουμε τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τον Ιατρό και Θαυματουργό. Στην ενορία μας, την 10η του μηνός τελούμε ως είθισται τον Εσπερινό του Αγίου και την Παράκληση Του, δεδομένου ότι πριν από 3 χρόνια είχαμε την μεγάλη ευλογία να έχουμε τα άγια Λείψανα του στο ναό μας στο Ρότερνταμ.

Προ 2 ημερών έλαβα ένα μήνυμα από μία ευλαβεστάτη ενορίτισσα μας που με παρακαλούσε να έλθει με την κόρη της στο ναό για να τελέσει αρτοκλασία και να ευχαριστήσει τον Άγιο Λουκά για το θαύμα στην κόρη της.

Η Δήμητρα, έτσι λένε την κόρη της, προγραμματίσθηκε την 15 Απριλίου, να υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Προ της επέμβασης αυτής εμφανίστηκε στον ύπνο της μικρής Δήμητρας ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός 3 φορές. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω οικογένεια δεν είχε ποτέ καμμία ιδιαίτερη σχέση με τον Άγιο, ούτε και τον είχε δει ποτέ.

Η μητέρα της Δήμητρας, η Ειρήνη, άρχισε να δείχνει αγιογραφίες με τις εικόνες Αγίων στην μικρή Δήμητρα. Καμμία από τις αγιογραφίες που της έδειχνε δεν συμφωνούσε με το πρόσωπο του Αγίου που η ίδια είχε δει. Μετά από ημέρες, εστάλη στην Ειρήνη η αγιογραφία του Αγίου μας στο κινητό της τηλέφωνο από την αδελφή της που ευρίσκετο στην Ελλάδα. Μόλις είδε την εικόνα η μικρή Δήμητρα, αμέσως αναγνώρισε τον Άγιο Λουκά.

Την 10η Ιουνίου το βράδυ τελέσαμε την Παράκλησή του. Την ίδια ημέρα η μικρή Δήμητρα έλαβε τα πρώτα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στο νοσοκομείο. Όλα πηγαίνουν καλά.

Δόξα στον Θεό και στους Αγίους Του που πρεσβεύουν για εμάς και μας προστατεύουν από όλα τα δεινά.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading